Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är i stort sett helt fullbelagt på Branäs skidanläggning under sportlovsveckorna trots att priserna för en skidsemester har ökat markant. Foto: SVT/Maria Haglund

Allt dyrare med skidsemester – ändå fullt på skidorterna

Uppdaterad
Publicerad

Det är sportlov och många barnfamiljer vill passa på att åka med hela familjen till en skidanläggning. Och trots inflation och ökade priser kan Värmlands största skidanläggning Branäs redan nu notera nya rekordsiffror för säsongen.

– Vi nådde redan förra veckan vårt budgetmål för säsongen, beräknat på antalet gäster, berättar Mikael Elford, kommersiell chef för Branäsgruppen.

Han konstaterar att skidgästerna inte äter lika ofta på restaurang som tidigare år, men det är fler gäster på anläggningen som byggts ut inför årets säsong och att även barnfamiljer verkar vilja unna sig lite semesterlyx.

Många danska gäster

Anläggningen har också många danska gäster, och de tycker med sin starka valuta att det är billigt i Sverige.

– Vi märker att danskarna gärna spenderar mer än svenskarna, säger Mikael Elford.

Vid backen möter vid några barnfamljer som valt Branäs bland annat för att det är en anläggning som passar barn.

– Det är första gången vi är här, och det är faktiskt på rekommendation från vänner och bekanta som tipsat om att det är en barnvänlig anläggning, säger Maria Wallin från Lund.

Hon berättar också att de försöker hålla ner kostnaderna genom att leta efter ett billigt boende och laga den mesta maten själva.

Hör hur barnfamiljer från Göteborg, Norrköping, Lund, Trollhättan och Malmö resonerar om skidsemester med familjen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.