Det var halt väglag vid olycksplatsen. Foto: Arkiv

E18 avstängd efter trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar kolliderade på E18 strax öster om Kristinehamn omkring klockan kvart över tio på söndagens förmiddag. Västergående körriktning var helt avstängd under räddningsarbetet.

Olyckan inträffade omkring kvart över 10 på söndagsförmiddagen. Enligt larmet från SOS Alarm ska olyckan ha skett i västergående körriktning, strax väster om länsgränsen, det vill säga i riktning mot Kristinehamn. Enligt de första uppgifterna till polisen skulle även en lastbil ha varit inblandad i olyckan, men uppdaterad information säger att det endast handlar om två personbilar. En av bilarna ska ha kört in i den framförvarande bilen när den bromsade in.

Mycket halt på vägen

– Det jag har hört är att det ska vara mycket halt på platsen och vi har kallat dit en saltbil för att åtgärda detta, säger Christina Hallin, presstalesperson vid Polisen Bergslagen.

Det är oklart om någon person ska ha skadats, men enligt Christina Hallin ska alla inblandade ha kunnat ta sig ur sina fordon själva.

Lastbilar fastnade i väglaget

När räddnings- och bärgningsarbetet var klart efter olyckan kvarstod ändå hinder i trafiken. Enligt Trafikverket hade nämligen flera lastbilar fastnat i det hala väglaget vilket hindrade trafiken i västergående körriktning. Personal kallades till platsen för att hjälpa lastbilarna.

Enligt polisen och Trafikverkets ska trafiken ha kommit igång igen strax efter klockan 11:30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.