Eda kommun: Han behöver inte assistans

Uppdaterad
Publicerad

Eda kommun överklagar nu domen i Förvaltningsrätten som gav 21-åriga Martin Fallgren rätt till personlig assistans.

I augusti förra året drog Eda kommun in Martin Fallgrens rätt till personlig assistans, vilket bland annat innebar att Martin inte längre skulle kunna fortsätta sitt arbete på Fundo i Charlottenberg.

Beslutet överklagades och förvaltningsrätten meddelade inhibition. Det innebar att Martin tillfälligt fick tillbaka sin assistans och kunde därmed behålla jobbet.

Martin Fallgren

Överklagades

Men kommunen ville åter igen pröva saken då man ansåg att Martin inte hade tillräckligt stora behov av assistans och inhibitionsbeslutet överklagades till förvaltningsrätten.

För en vecka sedan meddelade förvaltningsrätten att Martin Fallgren hade rätt till assistans.

Behovet ifrågasätts

Eda kommun överklagar nu det beslutet eftersom de inte anser att han har ett tillräckligt stort behov av hjälpinsatser för sina grundläggande behov för att få rätt till personlig assistans. Överklagandet skedde till kammarrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Martin Fallgren

Mer i ämnet