Eda överklagar assistansbeslut

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring den personliga assistansen för Martin Fallgren i Eda fortsätter. Kommunen har nu överklagat förvaltningsrättens beslut om inhibition.

I augusti beslutade kommunen att dra in Martins personliga assistans. Anledningen var att hans behov inte ansågs vara tillräckligt stora. Det trots att han behöver sin assistent för att kuna utföra sitt jobb på Fundo.

Beslutet överklagades och förvaltningsrätten meddelade inhibition, vilket innebär att  Martin tillfälligt fått tillbaka sin assistans och kan behålla jobbet. Men kommunen hävdar fortfarande att Martin behov av assistans inte är tillräckligt stora och har nu överklagat inhibitionsbeslutet.

Värmlandsnytts inslag om Martin, och kommunens beslut om att dra in hans assistans, väckte starka reaktioner och över 2000 underskrifter samlades in för att stödja Martin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Martin Fallgren

Mer i ämnet