Foto: SVT

Edgar Security lovar se över rutinerna

Uppdaterad
Publicerad

Larmföretaget Edgar Security som sålt ett larmsystem till en cancersjuk 80-årig man i Säffle har efter vår rapportering om fallet beslutat att se över sina interna rutiner och kontakta de kunder som fått besök av säljare från företaget. Det skriver företaget i ett mail efter att SVT vid flera tillfällen sökt ägaren Marcus Edgar via mail och telefon för att få en kommentar till kritiken.

80-årige Börje Nilsson avled i maj i år, sex veckor efter att ett köpeavtal om ett larmsystem undertecknades med Eksjöföretaget Edgar Security. Under sommaren har dottern, Anna Nilsson, kämpat för att få köpeavtalet hävt. Hon är kritisk till att försäljaren inte förstod att hennes pappa var svårt sjuk i cancer och påverkad av behandlingen och medicineringen när han undertecknade köpeavtalet. Enligt Anna Nilsson, har det också varit svårt att få kontakt med företaget. Bland annat har hon skickat ett rekommenderat brev till företaget men brevet har kommit tillbaka oöppnat.

Kritik tillbakavisas

Företagets vd Marcus Edgar anser att man hanterat ärendet korrekt. När företaget fått in ett läkarintyg och en skriftlig förklaring av det inträffade så valde företaget att ta tillbaka köpet, enligt Marcus Edgar. Han skriver att Börjes fru meddelades om att köpet hävts i mitten av juli.

 -  Det  stämmer inte. Vi har inte fått något sådant besked från företaget. Dödsboet är fortfarande skyldigt kreditbolaget Wasakredit över 32 000 kronor,  uppger Anna Nilsson.

Men på företaget Edgar Security tycker man att allt är uppklarat.  

– Olyckligtvis har vi inte följt upp ärendet vidare och det är en brist från vår sida och det beklagar vi, skriver Marcus Edgar i sitt mail.

Motstridiga uppgifter

Företaget hävdar också att en installatör varit hemma hos Börje och hans fru den 27/5 för att lära dem hur larmet fungerar. Den uppgiften är  fel, enligt Anna Nilsson. Hennes pappa avled nämligen den 24/5.  

– Det känns väldigt jobbigt att Marcus Edgar skriver i mailet att pappa var belåten med bemötandet när han var död, säger Anna Nilsson.

Uppgiften om att avtalet om larmsystemet hade en bindningstid på 10 år är felaktig, enligt Marcus Edgar.

– Och det beror förmodligen på ett missförstånd i samband med att köpeavtalet undertecknades, säger Anna Nilsson, som inte har några dokument som bekräftar bindningstiden.

-Min pappa sa att han var bunden i tio år till larmsystemet, det sa försäljaren till honom, enligt Anna Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer