– Det här blir förhoppningsvis en bra plats i solen för Karlstadsborna, säger Karin Petterson, landskapsarkitekt vid Karlstads kommun. Foto: SVT

Efter Båtbärgningen – parken får en sandstrand

Publicerad

I början av nästa vecka ska hela Båten vara bärgad och bortkörd från Klarälven. Men istället för att då iordningställa Residenttorgets park, som den var tidigare, ska man istället anlägga en sandstrand och placera ut solstolar.

– Det här blir förhoppningsvis en bra plats i solen för Karlstadsborna, säger Karin Petterson, landskapsarkitekt vid Karlstads kommun.

Anledningen är att parken är sönderkörd av arbetsmaskiner som använts vid bärgningen av Båten och kommunen klarar inte att återställa den före sommaren.

– Det är en temporär lösning, säger Karin Petterson.

Förutom en sandstrand ska kommunen göra vad man kallar för en sommaräng. Riktigt hur parken på sikt ska se ut är oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Restaurang Båten

Mer i ämnet