Arkivbild. Foto: SVT

Efter kritiken: Spolningen av isar blir av

Publicerad

Grusplaner och asfaltsplaner i bostadsområden brukar spolas på vintrarna för att skapa skidskoisar. I år valde man att inte göra det för att undvika trängsel. Nu har kommunen ändrat sig.

Beslutet om att inte spola isarna i bostadsområden har fått en del kritik från boende i områderna som anser att det är bra att det finns ytor där barn och unga kan vara ute och röra på sig. Nu har kommunen ändrat sig.

– Det var inte isen som var bekymret utan det som kan hända kring den, som trängsel vid bänkar vid sidan av isen. Vi vill att man ska kunna vara ute och vara aktiva och gjorde bedömningen att det ska ske på ett säkert sätt, säger Karin Karlsson verksamhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Allmänhetens åkning på Tingvalla och skridskobanan på Stora Torget kommer fortsatt vara stängt.

-  På Tingvalla brukar det vara mycket folk om vi begränsar antalet åkare som får vara på plats ökar det risken för köbildning.  Framförallt vid sidan av isen vid bänkarna där man drar på sig skridskorna, säger Karin Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer