Olyckan ska ha inträffat i en kurva med lutning, där åkarna kan få upp hög fart.

Efter olyckan i skidtunneln i Torsby – så kan säkerheten förbättras

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten är nu klar med sin rapport där de har utrett olyckan som skedde i skidtunneln i Torsby i somras – och kommit med en rad förslag på förbättringar som kan göras för säkerheten i tunneln.

Olyckan skedde den 28 juli då två skidåkare kolliderade efter att den ena kommit över på fel sida. En kvinna skadades svårt och en man skadades mindre allvarligt.

Enligt olycksutredningen är en trolig orsak att kvinnan i hög hastighet fick ett felskär vid foten på backen där spåret svänger och kom över på fel sida och kolliderade med mannen som var på väg i motsatt riktning.

Vissa åtgärder redan gjorda

Sedan olyckan inträffade har personal inom tekniska avdelningen på Torsby kommun tillsammans med tunnelpersonal vidtagit flera åtgärder för att öka säkerheten framåt. Tunnelväggen i olycksområdet har madrasserats, snökvaliteten har setts över och en intern riskanalys tas fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.