Olyckan ska ha inträffat i en kurva med lutning, där åkarna kan få upp hög fart. Foto: SVT

Kollision i skidtunneln i Torsby – kvinna allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern har blivit allvarligt skadad i en kollision med en annan skidåkare i skidtunneln i Torsby.

Nu stängs tunneln tillfälligt.

NWT var först att berätta om olyckan som inträffade i torsdags i en backe där tunneln också svänger. Kvinnan ska ha blivit så allvarligt skadad att hon skickats vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där hon i nuläget hålls nedsövd. Den andre åkaren ska också ha blivit skadad, men inte lika allvarligt.

Skidtunneln stänger tillfälligt

Torsby kommun meddelar nu att en rad åtgärder vidtas. Skidtunneln stängdes på måndagseftermiddagen och skulle första ha stängt under hela tisdagen, men enligt NWT öppnade de upp kl 16 på tisdagen efter ett möte på kommunen. Säkerhetsåtgärder ses över i olycksområdet och en extern olycksutredning startar då för att utreda vad som hänt samt se över behovet av ytterligare åtgärder.

– Händelsen är mycket ledsam och vi tänker på de inblandade. Nu inväntar vi den externa utredningen för att få större klarhet i vad som hänt och om det krävs ytterligare åtgärder i skidtunneln, säger Anders Björck, biträdande kommunchef i Torsby kommun i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.