Bildspel: Sven-Erik Magnussons begravning. Foto: Gustav Jacobson/SVTVisa alla (8)
Visa alla (8)

Sven-Erik Magnusson begravd – musiken tystnar aldrig

Publicerad

Under torsdagen hölls Sven-Erik Magnussons, musikprofil och frontman för Sven-Ingvars, begravning i Domkyrkan i Karlstad.
– Det känns vemodigt att tänka att man inte kommer att få se Sven-Erik fler gånger, sa biskopen Esbjörn Hagberg.

Ungefär 300 gäster var anmälda till begravningen, däribland flera kända namn, som Christer Sjögren, Bengt Alsterlind, Håkan Loob och Sven-Eriks kollega och vän från Sven-Ingvars Ingvar Karlsson.

– Det var väldigt stort att få se så många människor samlas, och så många människor som för vilka Sven-Erik Magnusson betytt mycket. Jag såg att väldigt många var berörda av den här stunden, säger Esbjörn Hagberg.

Vad tar du med dig härifrån i dag?

– Jag har känslan att Sven-Erik var en människa som betydde väldigt mycket för många, genom sitt sätt att vara och sin musik, säger Esbjörn Hagberg.

Sven-Erik Magnussons begravning. Foto: Rebecca Hugosson/SVT

Hans musik fyllde kyrkan

Under begravningen framförde Sven-Erik Magnussons son Oscar Magnusson och medlemmar ur Sven-Ingvars låten Så många mil, så många år, och en inspelning av Sven-Eriks framförande av Anita, av värmlänningar framröstade till bandets bästa låt, spelades upp.

– Vi fick väva ihop psalmer och bibeltal med musik som hörde hemma i Sven-Ingvars värld. Det kändes bra att få göra det och allt vävdes samman till en helhet, säger Esbjörn Hagberg.

”Hans musik kommer att leva klar”

Esbjörn Hagberg.

Det är många som tänker att en väldigt betydelsefull röst gått ur tiden, vad är dina tankar om det?

– Det känns vemodigt att tänka att man inte kommer att få se Sven-Erik fler gånger, men hans musik kommer att leva kvar. Den har levt med mig i 60 år, den har levt med många andra under många år, och det är klart att hans musik kommer att fortsätta att vara en del av det svenska kulturarvet, säger Esbjörn

Begravningsgudstjänsten avslutades med att medlemmarna i Sven-Ingvars bar ut kistan till tonerna av När solen färgar juninatten på på piano.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sven-Erik Magnusson 1942-2017

Mer i ämnet