Foto: SVT

Sven-Erik Magnusson begravs

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 13.00 startade begravningen för Sven-Erik Magnusson i Domkyrkan i Karlstad.

Utanför kyrkan stod ett 40-tal personer på håll och inväntade de som skulle närvara vid begravningen.

Blomsterarrangemang.

Det var ett stort antal journalister på plats utanför och enligt begravningsbyrån är det ungefär 300 personer som anmält sig till begravningen. Bland annat var Bengt Alsterlind och Håkan Loob på plats.

Sven-Ingvars låtar spelades

Begravningen inleddes enligt programmet med Gammal fädbodpsalm på orgel och följdes sedan av sonen Oscar Magnusson och medlemmar ur Sven-Ingvars som framförde Så många mil, så många år.

Församlingsherde Maria Olofsdotter Bråkenhielm läste texterna och ledde bönen, och den mycket omtyckta sången Anita framfördes i form av en inspelning med Sven-Erik Magnusson på sång.

Sven-Erik Magnussons begravning. Foto: SVT

Många ville ta farväl

Sedan avslutades begravningsgudstjänsten med att medlemmarna i Sven-Ingvars bar ut kistan till tonerna av När solen färgar juninatten på piano.

Ceremonin beräknades bli lång på grund av det stora intresset.

– Det är så många där som kommer att vilja ta avsked, säger biskopen Esbjörn Hagberg i bilen på väg till Karlstad på förmiddagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sven-Erik Magnusson 1942-2017

Mer i ämnet