Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag tror det betyder mycket” – Malin Hagström, (S), tycker det är viktigt att ge ungdomarna en möjlighet att testa på olika yrken. Hör henne berätta mer i klippet. Foto: Elin Johansson/SVT

Efter uppehållet – nu är feriepraktiken tillbaka i Grums

Publicerad

Förra året blev det ingen feriepraktik för ungdomarna som gick i nian eller första året på gymnasiet i Grums på grund av besparingsskäl. Men i år är det möjligt att söka igen.

– Vi har valt att prioritera den frågan i budgeten för 2024 för att vi tycker att det är viktigt, säger Malin Hagström, (S) kommunalråd i Grums.

Syftet med feriepraktik är att ungdomar får möjlighet att få arbetslivserfarenhet och att knyta kontakter på arbetsmarknaden. Kommunalrådet tycker det är viktigt.

– Jag tror det betyder mycket. Man får en summa pengar som man får ansvara för själv, man får ansvar för arbetstider och kanske känner att man kanske hittar ett arbete som man vill eller inte vill jobba med, säger Malin Hagström (S).

Starta klippet för att få reda på vad budgeten för feriepraktiken är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.