Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det betyder väldigt mycket” – Linnea Wallgren, William Enemark och Agnes Österberg har redan sommarjobb, men ser positivt på att kommunen i år kan ha feriepraktik igen. Hör dem berätta mer i klippet. Foto: Elin Johansson/SVT

Ungdomar positiva till feriepraktiken i Grums: ”En stor möjlighet”

Publicerad

Nu kommer elever ha möjlighet att söka feriepraktik i Grums kommun igen – efter ett års uppehåll. Och ungdomarna är positiva.

– Det är jättekul. Det är en stor möjlighet för många. Det finns inte så stort utbud eller platser för sommarjobb i centrum, säger Agnes Österberg.

Förra året ställdes möjligheten in av besparingsskäl. Men under februari öppnar ansökningen för elever i nian på Jättestenskolan och elever som går första året på gymnasiet.

Agnes Österberg, Linnea Wallgren, William Enemark, som går i nian på Jättestenskolan i Grums är positiva till att kommunen i år kan erbjuda möjligheten för unga att kunna jobba under sommaren. Alla tre har redan sommarjobb sedan tidigare år.

Betyder mycket att sommarjobba

Linnea Wallgren kommer att jobba på matbruket på Borgviks gård, Agnes Österberg på ICA-butiken i centrum och William Enemark som elektriker i Karlstad.

– Jag tycker det är väldigt bra. Det finns ju de som inte har någon erfarenhet av att jobba och det ger ju idéer av vad man kan vilja jobba med i framtiden, säger Linnea Wallgren.

Vad betyder det för dig som ungdom att kunna jobba under sommaren?

– Det betyder väldigt mycket. Man lär sig hur det kommer att se ut i framtiden och hur man tar tillvara på pengar. Man får en insyn på hur framtiden kommer se ut, säger Linnea Wallgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.