Hör Morgan Ellis egna ordet om lyftet sedan flytten till Karlstad Foto: SVT

Ellis om vändningen – efter flytten till Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

Backen Morgan Ellis kom till Färjestad från Skellefteå i början av februari. I Karlstadlaget har han hittat rätt och spelar bättre än på hela säsongen.

– Jag vet inte, det är kul hur hockey funkar ibland, säger han om lyftet sedan flytten.

På 39 seriematcher i Skellefteå AIK:s gulsvarta matchtröja producerade Morgan Ellis fem assist. På nio seriematcher i Färjestad har den 25-årige kanadensaren gjort lika många poäng, fyra mål och en assist.

– Uppenbarligen spelade jag inte särskilt bra där. Det är skönt att ha fått en nystart här och börja om, säger han.

Färjestad i slutspelet 2018

Vad som gjort att han hittat rätt i Färjestad kan ha flera förklaringar men han nämner själv att han börjat spela som han ska.

”Vi har en bred trupp”

Sitt första mål i Färjestad gjorde han faktiskt mot just Skellefteå. Nu ställs han alltså mot sina gamla lagkamrater i kvartsfinalspelet.

– Jag ser fram emot det. Vi kommer behöva möta de förr eller senare så varför inte spela mot de redan i första rundan. De har många bra och skickliga spelare och det kommer bli en spännande serie, säger han och fortsätter:

– Jag tror vi har en bra chans. Vi har en bred trupp, kan vi spela bra defensivt kommer de offensiva chanserna visa sig. Det gäller att vi tar hand om vår egen zon.

Hör Morgan Eliis berätta i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Färjestad i slutspelet 2018

Mer i ämnet