Foto: SVT

En anhållen misstänkt för mordet i Hagfors

Uppdaterad
Publicerad

En man är anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord och grov mordbrand. Detta efter branden i ett flerfamiljshus i Hagfors natten till tisdag då en man hittades död i en lägenhet.

Enligt åklagare Ludmila Pronko är mannen skäligen misstänkt vilket är den svagare misstankegraden.

– Vi har fått uppgifter som pekar mot att den misstänkte är skyldig till mord och grov mordbrand, säger åklagare Ludmila Pronko som i övrigt är förtegen kring utredningen.

Den 50-årige mannen som nu är anhållen i sin frånvaro har tidigare varit misstänkt för att ha anlagt brand i samma fastighet. Han anhölls och häktades men utredningen lades ned i brist på bevis.

Larmet om branden kom till SOS natten till tisdag. När räddningstjänsten kom till huset hittades en man död i en av lägenheterna. Under tisdagen höll polisen ett antal förhör. En teknisk undersökning av huset har genomförts under dagen. Polisen avvaktar också obduktionen av den avlidne mannen.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.