Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommunstyrelsens ordförande Marie Oudin (M, bilden) samt oppostionsrådet Bjarne Olsson (S) om hur de anser att kommunen bör arbeta med frågan om narkotikaanvändning bland unga. Foto: Dahlia Poignant Khafagi/SVT

En av tio niondeklassare i Kristinehamn har använt narkotika

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

I den senaste undersökningen om skolungdomars alkohol- , tobaks- och narkotikavanor som genomfördes av Region Värmland stack Kristinehamns kommun ut. Här hade nämligen tio procent av niondeklassarna använt narkotika.

Det är den högsta andelen i länet och fyra procentenheter över rikssnittet på sex procent.

Bjarne Olsson (S), oppositionsråd i Kristinehamns kommun, menar att problemet hänger ihop med att det inte längre finns en förebyggarenhet och folkhälsoenhet på kommunen.

– De har försvunnit när den sittande majoriteten haft makten och det här talar kanske sitt tydliga språk, säger han. 

”Folkhälsoarbetet ska inte bedrivas från ett kontor i kommunhuset”

– Vi har inte lagt ner något folkhälsoarbete – alla våra enheter jobbar numera med de här frågorna. Det ska inte vara kopplat till en person i ett kontor i kommunhuset, säger Marie Oudin (M), ordförande för kommunstyrelsen i Kristinehamn.

I klippet: Oppostionsrådet Bjarne Olsson (S) och kommunstyrelsens ordförande Marie Oudin (M) om hur de anser att kommunen bör arbeta med frågan om narkotikaanvändning bland unga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet