Genrebild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

En man gripen efter biljakt

Uppdaterad
Publicerad

Vid midnatt började polisen följa efter en bil som inte ville stanna i Munkfors.

– De körde på fel sida av vägen och när polispatrullen skulle stoppa bilen försöker de dra ifrån patrullen, säger Kristina Hallin, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

Polisen inleder ett förföljande av aktuell bil och färden går mot Sunne och därefter tillbaka mot Munkfors igen.

I närheten av Munkfors får polisen stopp på aktuellt fordon, de två männen som befinner sig i bilen springer från platsen till fots. Polisen springer efter, även en hundpatrull finns med.

De båda männen anträffas en bit från bilen och kan gripas.

– Inledningsvis grips de båda männen, men passageraren som är i 25-årsåldern har omhändertagits för berusning och är inte längre gripen, säger Kristina Hallin.

Misstänks för flera brott

Föraren är misstänkt för rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och inte stannat på polismans tecken. Förhör kommer att hållas när föraren nyktrat till.

Passageraren är misstänkt för ringa narkotikabrott.

En polis skadade axeln illa i samband med händelsen, enligt polisen, det var vid förföljandet till fots som polisen trillade och gjorde sig illa i axeln.

Bilen som de båda männen färdades i är tagen i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.