Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättarFrida Närman, tf enhetschef kulturavdelningen på Region Värmland, om Värmlands bokfestival, som arrangerats i Karlstad, och om litteraturen i Värmland. Foto: Filip Jemtelius/SVT

”En mötesplats för alla litteraturintresserade personer i Värmland”

Uppdaterad
Publicerad

Från torsdag till söndag har Värmlands bokfestival arrangerats i Karlstad. Under lördagen var många besökare på plats för att se alla programpunkterna och utställningarna.

– Vi hoppas att det ska finnas något för alla, säger Frida Närman, tf enhetschef för kulturavdelningen på Region Värmland.

På festivalen finns det fem olika scener där det pratas om olika ämnen som är kopplade till litteratur. I sin helhet har festivalen åtta olika teman och under lördagen var ”Crime och spänning” ett av dagens temaämnen.

– Vi har många värmländska spänningsförfattare, vilket också är fantastiskt roligt, säger Frida Närman.

Hur mår litteraturen i Värmland i helhet?

– Det finns fantastiska författare och engagerade föreningar, som också har valt att vara en del av Värmlands bokfestival. Så det tycker jag tyder på att det är ett län som mår bra.

Se mer från festivalen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.