Polisen utreder skjutningen i en lägenhet på området Kronoparken i Karlstad. Foto: Dagsmedia.

En person gripen i samband med skjutning i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen anhölls en man misstänkt för inblandning i skjutningen på området Kronoparken i Karlstad.
– Han är anhållen misstänkt för inblandning i gårdagens skjutning, säger Stefan Dangardt vid polisen.

Skjutningen på Kronoparken i Karlstad inträffade natten till i tisdags. En person träffades av flera skott och fick föras till sjukhus. Gärningspersonen ska ha skjutit in i en lägenhet genom ett fönster.

– Under eftermiddagen i går greps och anhölls en man misstänkt för inblandning, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör vid polisregion Bergslagen.

Några detaljer kring personen, tillvägagångssättet eller vad som ledde fram till frihetsberövandet vill polisen inte gå in på.

Inre spaning

Under natten till onsdagen inträffade ytterligare en skjutning i centrala Karlstad på liknande sätt. En person har fått föras till sjukhus även där. Polisen utreder samband mellan skjutningarna men är förtegna kring detaljer.

– Utifrån vår kännedom om offren och problembilden i övrigt, har vi kunnat gripa och anhålla den här personen, säger Stefan Dangardt och menar att polisen bredrivit mycket inre spaning efter skjutningen på Kronoparken.

Nekar till brott

Mannen togs in på förhör under tisdagseftermiddagen och anhölls efter det misstänkt för medhjälp till mordförsök berättar advokaten.

– Han förnekar brott och all inblandning i brott, säger mannens advokat Per Eriksson.

– Just nu avvaktar vi och väntar på att utredningen ska bli klar. Vår förhoppning att min huvudman ska sättas på fri fot snart.

”Ingen slump”

Polisen fortsätter utreda de båda skjutningarna i Karlstad genom tekniska undersökningar, förhör med vittnen och dörrknackning. Polisen bedömer att det inte är någon större fara för allmänheten.

– Naturligtvis är det allvarligt att det skjuts i princip på öppen gata men det är ingen slump att det handlar om de här lägenheterna. Vi jobbar utifrån att detta är en uppgörelse bland kriminella, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör på polisregion Bergslagen.

Lokalpolisområde Karlstad arbetar nu med trygghetsskapande åtgärder efter skjutningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningar i Karlstad

Mer i ämnet