Festivalgeneralen: ”Ett koncept som kommer fungera”

Uppdaterad
Publicerad

Solen har lyst över Karlstad större delen av helgen och arrangemanget har löpt på utan några större incidenter. Det är glada och nöjda festivalbesökare som Värmlandsnytt pratar med under lördagseftermiddagen.

– Det har varit jättebra, kanon, väldigt roligt och väldigt varierande, säger Anna-Maria Börjesson från Varberg som sitter och njuter i solen under den sista festivaldagen.

Hon är nöjd med både vädret, spelningarna och arrangemanget.

Putte i Parken 2014

–  Helheten har varit jättebra och sen just att det är olika sorts musik.

Enligt festivalgeneralen Niclas Lagerstam kom 60.00 besökare unde helgen.

– Publiken är bredare och stämningen har varit helt fantastisk. Vädret har varit underbart och det har så klart bidragit till succén om 60.000 besökare.

Gratis verkar ha smakat gott

Att festivalen har varit gratis i år tycker Niclas har bidragit till en annan atmosfär på området.

– Det gör ju att alla har möjlighet att komma. Jag tror det skapar glädje och gemenskap på ett annat sätt än det gör annars.

Anna-Maria Börjesson hade köpt biljetter till festivalen men fick pengarna tillbaka och hon är nöjd med gratiskonceptet.

– Hade det inte varit gratis hade det kanske varit mer kända artister, men jag tyckte det här var jättekul, säger hon.

”Kan bli hur bra som helst”

Lotten Rönnquist från Karlstad är också nöjd, men lite kluven när hon jämför årets festival med föregående år.

– Förra året var det bättre artister, utan tvekan. Men i år är det mer aktiviteter på området, säger hon.

Om Putte i Parken blir gratis även nästa år är något som återstår att se. Men festivalgeneralen Niclas Lagerstam är positiv.

– Det här är ett koncept som jag känner kommer fungera. Nu ska vi utvärdera festivalen och få fram ordentliga besökssiffror. Men det känns som om vi har en framtid med det här. Jag ser det som ett femårsprojekt och jag tror det kan bli hur bra som helst i framtiden också, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Putte i Parken 2014

Mer i ämnet