Familjedag hjälper till att bearbeta sorgen

Uppdaterad
Publicerad

Det var bara fem minuter kvar hem, men plötsligt dök en älg upp på vägen och kraschen var ett faktum. 29-årige Robin omkom direkt i olyckan på riksväg 62 mellan Forshaga och Deje i december förra året. Drygt åtta månader senare anordnas i Deje en minnesdag för Robin med massor av aktiviteter bland annat om trafiksäkerhet.

Det är en stor vänkrets både i fotbollsklubben Deje IK och i samhället Deje som tillsammans med familjen ordnar minnesdagen den 24 augusti. Ett tema för dagen är bland annat säkerhet, där polis, räddningstjänst och Trafikverket ställer upp.

Behållningen från dagen går till en minnesfond, där pengarna ska användas i Deje IK:s verksamhet.

– Pengarna ska gå till barn- och ungdomsfotbollen i klubben, berättar Kennet Bjelv som är den förolyckade Robins pappa.

Robins pappa bakom idén

Bland annat ska enskilda medlemmar kunna söka pengar för att finansiera att kunna resor till cuper eller för att köpa fotbollsskor till barn även om man har det ekonomiskt knapert.

Det var Robins föräldrar som bestämde sig för att försöka vända en jobbig tid till något positivt och kom på så sätt på idén med en familjedag i samband med en match. Aktivitetsdagen blir en del av familjens sorgebearbetning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer