Mannen i 50-årsåldern syns med ett gevär i en lokal han förfogade över. Foto: Polisens förundersökning

Män får fängelse för grova narkotika- och vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Två värmländska män, en i 30-årsåldern och en i 50-årsåldern, dömdes i dag vid Värmlands tingsrätt till flera års fängelse för flera fall av vapen- och narkotikabrott.

50-åringen stoppades av polis vid en trafikkontroll i somras och misstänktes köra narkotikapåverkad. Man hittade även knark i mannens bil.

I bilen hittades även nycklar till en lagerlokal där man senare hittade runt tre kilo amfetamin. Man hittade även fingeravtryck från 30-åringen.

I lokalen, samt i ytterligare en lagerlokal, ska de båda männen, enligt domen, ha förvarat narkotikan, som de haft avsikt att sälja.

Körde runt med laddat vapen

Husrannsakan gjordes även hemma hos männen.

Hos 50-åringen hittades ett hagelgevär och ett kulgevär vilket bedöms som ett grovt brott då mannen varit narkotikapåverkad när han hanterade vapnet samt att han även kört runt med ett laddat vapen i sin bil. 

Fängelse i fem år

I 30-åringens bostad hittades narkotika, pepparspray och dopningspreparat. Han har även kört runt i bilen med ett hagelgevär.

Mannen döms för två fall av narkotikabrott, varav ett grovt, två fall av vapenbrott var av ett grovt samt dopningsbrott. Påföljden är fem års fängelse.

50-åringen döms för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott till fängelse i fem år ett halvt år.

”Förvarade narkotikan åt annan”

50-åringen erkänner sina brott men säger att han inte begått brotten tillsammans med 30-åringen och att han bara förvarade narkotikan åt en annan person – medan 30-åringen förnekar delar av brotten han döms för.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer