• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Löfbergs arena ekade tom och endast 50 åskådare tilläts när Färjestad spelade hemmapremiär mot Brynäs den gångna helgen. Foto: Tommy Pedersen/TT

Färjestad om publikbeskedet: ”Första steg i rätt riktning”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet om att regeringen kan tillåta upp till 500 sittande åskådare på idrotts- och kulturevenemang välkomnas av Färjestad BK.

– Välkommet, klokt och logiskt, säger klubbens vd Stefan Larsson.

Från och med den 15 oktober kan maxgränsen på bland annat idrottsevenemang höjas till 500 åskådare.

– Det finns ett färdigt förslag gällande arrangemang som ska beslutas om den 8 oktober och som kan börja gälla från den 15 oktober. Det möjliggör arrangemang med sittande publik upp till 500 personer med ett avstånd på en meter, och att två personer i samma sällskap kan sitta tillsammans utan avstånd mellan sig, säger kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP).

Positiva besked

Efter att ha uttryckt stor besvikelse förra veckan då regeringen meddelade att publikgränsen inte höjs den 1 oktober var Stefan Larsson desto mer positiv under tisdagen då nya besked kom.

– Det här är första steg och ett steg i rätt riktning, säger han.

Kan bli fler än 500 åskådare

Från och med den 8 oktober ser även restauranger ut att undantas från 50-personersgränsen vilket gör att Färjestad BK har stora förhoppningar om att släppa in en bra bit över 500 åskådare inom kort.

I Löfbergs arena finns exempelvis tre restauranger, ett stort antal loger samt eventrum med plats för cirka 1 200 personer under normala omständigheter.

Färjestads vd Stefan Larsson. Foto: TT

– Hur många som vi kan släppa in får vi återkomma till. Vi måste räkna på det och bedöma hur vi kan göra det på ett smittskyddssäkert sätt. Det är ingen idé att gissa just nu, säger Stefan Larsson.

Vill ha fler än 50 redan på lördag

Redan på lördag, då Färjestads herrlag spelar hemma mot Malmö, hoppas Stefan Larsson på att kunna släppa in fler än 50 åskådare.

– Vi jobbar med olika lösningar där.

Stefan Larsson poängterar att han helst hade sett ett beslut om att en procentandel av arenan får fyllas men konstaterar ändå att 500 åskådare är bättre än 50.

– Vi har ett genomarbetat smittskyddsprotokoll som skulle möjliggöra att 50-60 procent av arenakapaciteten fylls upp. Men det kanske kommer framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet