Färjestads kvaldröm sprack

Färjestads damer får fortsätta att drömma om SDHL – för sjätte året i rad misslyckades laget i kvalet till den högsta serien.

Efter att ha vunnit damettan västra i överlägsen stil hoppades Färjestad att 2020 skulle bli året laget skulle ta klivet upp i SDHL.

Men nu blir det inte ens spel i det sista kvalsteget.

I förkvalet blev Malmö Redhawks för tufft och kunde vinna med totalt 2-1 i matcher.

När den tredje och sista kvalmatchen spelades på söndagen blev det till slut bortalaget som fick jubla efter en tät tillställning.

Malmö ledde med 2-1 inför den tredje perioden men Färjestad kvitterade till 2-2 genom lagkaptenen Julia Pettersson efter 7.18. Bara några minuter senare tog dock Malmö ledningen igen, genom Amanda Andersson, och det målet blev matchens sista.

Malmö tar sig därmed till det sista kvalsteget där ett lag från SDHL väntar.

SVT Värmland träffade Färjestads assisterande lagkapten Jennifer Axelsson inför kvalet. Så här sa hon då: