Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du höra Robin berätta mer vad som gör Värmland speciellt och så får du hans bästa tips för att ta hem storfångsten. Foto: Niclas Brunell/SVT

Lägre intresse i landet för fritidsfiskning

Publicerad

Enligt Havs- och vattenmyndighetens årliga enkätundersökning om fritidsfiskandet så är det betydligt färre drag, flugor och agnade krokar som hamnade i vattnet år 2022 än året innan.

Förra året var det 1,2 miljoner personer i Sverige som fiskade någon dag under året. Det är 300 000 färre än år 2021 och en halv miljon färre än år 2020.

Robin Andersson, som är butikschef för en fiskebutik i Karlstad och en stor fiskeentusiast på fritiden, känner inte igen den tendensen i Värmland.  

– Jag skulle säga att bilden vi har i Värmland är att nedgången inte är så stor.  

I klippet kan du höra Robin berätta mer vad som gör Värmland speciellt och så får du hans bästa tips för att ta hem storfångsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.