Färre vaccinerar sig i Värmland: ”Känns olyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

I Värmland har vaccinationsviljan markant gått ner sen restriktionerna togs bort i början av februari. Under den här veckan pågår den så kallade vaccinationsveckan i hela Sverige för att få folk att fortsätta vaccinera sig.

– Det är en allvarlig sjukdom med risk för död, säger Birgitta Sahlström, verksamhetschef regional vaccinationsenhet.

I Värmland är det drygt 71 procent av personer över 18 år som har tagit sin tredje spruta mot covid-19. Enligt Birgitta Sahlström har många haft covid-19 under perioden vilket kan ha påverkat vaccinationsviljan för tredje dosen.

– Man blir inte särskilt sjuk av omikronvarianten och därför tror jag att många väljer att inte vaccinera sig, vilket vi tycker är väldigt olyckligt för det är viktigt att fylla på sin vaccination, säger Birgitta.

Coronaviruset i Värmland

Nationella vaccinationsveckan

Den här veckan pågår den så kallade vaccinationsveckan i hela Sverige. Detta på uppdrag av regeringen där syftet är att få fler att framförallt ta sin tredje spruta. I veckan kommer det finnas möjlighet med både drop in samt tidsbokningar på alla vaccinationsmottagningar i länet. Det kommer även finnas pop up vaccination på flera platser.

Hör mer om vaccinationsveckan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet