Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vad fars betyder för skådisarna i klippet. Foto: SVT

Fars av Adde Malmberg ska ge många skratt på Värmlandsteatern

Uppdaterad
Publicerad

Nästa helg, den 9 mars, har farsen ”Man får väl ställa upp” premiär, med ett manus skrivet av regissören, skådespelaren och ståuppkomikern Adde Malmberg. En föreställningsform som inte alltid är lätt att framföra.

Farsen är speciell på flera olika sätt. Den kan vara väldigt snabb och emellanåt väldigt långsam. Det som sätter takten är ofta skådespelarna och deras förmåga att improvisera sina repliker.

– Det är mycket text att lära sig och vid vissa tillfällen väldigt snabba svängar. Det är det som är svårast med farsen, säger skådespelaren Marie Jönsson,

En flykt ifrån vardagen

En av hennes kollegor, Magnus Kihlström, vill att publiken ska känna ett form av lugn när de ser föreställningen.

– Jag vill att det ska vara en ordentlig underhållning som ger en flykt från vardagen. Det finns inte jättemånga bra nyskrivna farser där ute, men jag tror att publiken kommer att känna igen sig i denna, säger han.

Se i klippet ovan vad Magnus, Marie och producenten Daniel tycker om föreställningsformen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.