Johan Ryno stängs av i två matcher på grund av interference. Foto: SVT/Arkivbild

FBK:s Ryno avstängd i två matcher

Publicerad

Färjestads forward Johan Ryno stängs av i de två kommande matcherna efter att Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd fällt honom för interference.

Händelsen som ligger till grund för beslutet inträffade på lördagens match mellan Färjestad och Växjö Lakers. I slutet av andra perioden blev Växjöspelaren Tuomas Kiiskinen, enligt disciplinnämndens beslut, våldsamt påkörd från sidan av Johan Ryno – trots att pucken befann sig någon annanstans. Nämnden menar att Ryno borde ha kunnat se Kiiskinen och därmed också undvika kontakt, samt att tacklingen medfört stor skaderisk.

I beslutet uppges Johan Ryno ha förklarat händelsen med följande ord: ”Detta är enligt mig en väldigt olycklig kollision som jag tyvärr inte hinner undvika. Det framgår ju även av mitt kroppsspråk att jag inte har någon som helst ambition att tackla Tomas utan det hela är som sagt en väldigt olycklig kollision.”

Avstängningen gäller mellan 18-24 november och bedöms motsvara två matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.