Färjestads vd Stefan Larsson tror att de kan klara att ta emot ungefär hälften av ordinarie publik på ett smittsäkert sätt Foto: Bildbyrån

Färjestads vd: ”Vi skulle klara en publik på upp till 50 procent”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kom beskedet som många inom sport och kulturbranschen väntat på. Regeringen öppnar för lättnader i regeln om max femtio personer på en allmän sammankomst, ett välkommet besked för FBK.

Beskedet från kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) och inrikesminister Mikael Damberg (S) innebär att förbudet mot offentliga sammankomster på över 50 personer ligger fast, dock med förslag på vissa undantag.

Större kultur och idrottsevenemang med sittande publik kan komma att tillåtas om de görs på ett smittsäkert sätt.

Coronapandemin

Dessutom ändrar man reglerna för serveringsställen och restauranger så att de inte behöver omfattas av 50-personers gränsen om det förekommer underhållning på restaurangen.

– Jag ser det som ett första positivt besked, det finns en logik ur flera perspektiv,  säger Stefan Larsson, vd Färjestad BK.

De nya reglerna förväntas gälla från och med den första oktober.

I klippet berättar Färjestads vd Stefan Larsson och Mattias Nord vd på Karlstad CCC om hur de nya bestämmelserna påverkar dem.    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet