Skellefteås Joakim Lindström och Djurgårdens Tom Nilsson. Foto: Bildbyrån

SHL öppnar för att flytta säsongsstarten

Publicerad

Svenska hockeyligan, SHL, hade hoppats på klarare besked från regeringen i publikfrågan.
Vd:n Michael Marchal säger att ligan fortsatt planerar för säsongsstart den 19 september – men stänger inte dörren för en flytt till den 1 oktober.
På ett ägarmöte nästa vecka tas beslutet.

Regeringens besked till idrotten blev förslag på ett nytt ekonomiskt stöd på 1 miljard kronor – och en öppning i publikfrågan. Från och med den 1 oktober är det aktuellt att tillåta viss publik på idrottsarenorna.

-Det ekonomiska beskedet var väldigt positivt, publikfrågan blev väl inte riktigt något besked, men jag kan konstatera att det känns i alla fall som de har lyssnat till de samtal och dialoger vi har haft under en tid, säger SHL:s vd Michael Marchal.

Hoppades på konkret besked

TT: Det var väldigt lösa ramar i publikfrågan?

-Ja, vi hade kanske hoppats att det skulle bli ett mer konkret besked. Nu blev det ändå ganska tydligt med sittande, två meters avstånd och att restauranger ska tittas på att undantas. Men exakt från när det ska gälla och om det blir exakt så kommer att ta en stund till innan vi får besked.

Regeringens ambition är att idrotten ska kunna ta in begränsat med publik från och med den 1 oktober. SHL-starten är planerad till den 19 september vilket skulle innebära att drygt tre omgångar (22 matcher) skulle spelas utan publik.

Beslut på torsdag

-Med anledning av att vi misstänkte att något sånt här besked skulle kunna komma så har vi ett ägarmöte inplanerat på torsdag. Vi fattar inga beslut innan dess, men förhoppningsvis vet vi om knappt en vecka ytterligare något och då diskuterar vi på ägarmötet om vi ska komma med någon ny information.

TT: Så det kan bli aktuellt att skjuta på säsongen till 1 oktober?

-Jag vill egentligen inte säga vad som skulle kunna bli aktuellt eller inte, vi förhåller oss till 19 september fortsatt. Det finns en poäng i att ha ett tydligt startdatum.

Sedan tidigare har hockeyallsvenskan skjutit på säsongsstarten till den 2 oktober. Damligan SDHL startar den 12 september.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer