Det var fel att avsätta Anders Broman från ordförandeposten, enligt en dom i förvaltningsrätten. Foto: SVT

Fel att avsätta Anders Broman

Uppdaterad
Publicerad

Det var fel att avsätta Anders Broman (HS) från ordförandeposten i kommunfullmäktige. Det skriver förvaltningsrätten i en dom som kom i dag, rapporterar P4 Värmland.

I september i år blev det maktskifte i Sunne, när en allians med Centerpartiet, Moderaterna och Liberalerna tog över styret från Socialdemokraterna och Hela Sunne.

Hela Sunne ville dock inte släppa taget om ordförandeposten i kommunfullmäktige . När kommunfullmäktige beslutade att återkalla Anders Bromans (HS) uppdrag som ordförande och i stället sätta Karl-Johan Adolfsson (C) på posten, överklagades beslutet av Björn Gillberg (HS).

Hela Sunne tvingas lämna ordförandeskapet

LÄS OCKSÅ: Hela Sunne tvingas bort från ordförandeposten

Förvaltningsrätten i Karlstad beslutade först om att ge bifall till en inhibition, och i dag kom domen: Det var fel att avsätta Anders Broman, enligt förvaltningsrätten.

– Det var ju ganska väntat, för vi visste ju att vi hade lagen på vår sida, säger Anders Broman, Hela Sunne, till P4 Värmland, efter att domen kommit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hela Sunne tvingas lämna ordförandeskapet

Mer i ämnet