Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Wilma Holmberg och Annie Walfridsson berättar om prototypen av en parklet som gjorde att de vann grundskoleutmaningen. Foto: Johan Hedlund/SVT

Femteklassare i Torsby vann stor grundskoleutmaning

Publicerad

Frykenskolan i Torsby tycks ha många blivande innovatörer.

På fredagen prisades Wilma Holmberg och Annie Walfridsson från klass 5B för vinsten i en stor grundskoleutmaning som Ung företagsamhet i Värmland ligger bakom.

Totalt har över 600 skolelever i Värmland deltagit i grundskoleutmaningen och det slutade med full pott för Frykenskolan, i klassen för mellanstadiet vann Wilma Holmberg och Annie Walfridsson tack vare sin prototyp på en parklet, en slags mikropark som kan placeras på ytor som tidigare har varit parkeringsplatser.

Tjejernas parklet kommer nu att byggas på riktigt och placeras på skolgården.

I högstadieklassen vannAlma Neräng, Torild Walfridsson Dahl och Saga Värmsjö utmaningen efter att ha konstruerat en app som ska hjälpa till att förhindra mobbing.

Firades efter vinsten

På fredagen firades eleverna och deras klasskamrater av Ung företagsamhet och Vestre som låg bakom grundskoleutmaningen.

I videon berättar Wilma Holmberg och Annie Walfridsson om sitt vinnande bidrag och du hör även Håkan Lindh från Vestre samt Petra Carlsson från Ung företagsamhet i Värmland berätta om skolutmaningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer