Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det känns som det kommer att bli en förändring på riktigt nu”. Hör i klippet vad feriearbetarna kommit fram till i sitt arbete med psykisk ohälsa. Foto: SVT

Här sommarjobbar ungdomar i Grums med psykisk ohälsa

Uppdaterad
Publicerad

Under fyra veckor ska feriearbetare från Tillitsbyrån i Grums jobba med hur man ska motverka psykisk ohälsa bland ungdomar.

De första två veckorna vigs åt att undersöka vad man ska göra för att nå en god psykisk hälsa i Grums. De andra två veckorna arbetar de med hur man ska nå hjälpbehövande med hjälp av digitala lösningar, utifrån de insikter som den första gruppen har tagit fram.

– Det är fantastiskt att se dem så engagerade. Hela det här projektet går ut på att samskapa tillsammans med ungdomar. Här har de hållit i tråden från början till slut, säger Sara Emsevik, processledare på Tillitsbyrån i Grums kommun.

”Kan leda till missbruk”

Feriearbetarna har under veckorna intervjuat över 30 ungdomar i Grums och har ställt frågor om hur de mår och om deras hälsa.

– Än så länge har vi sett att det inte finns så mycket att göra i Grums, vilket kan leda till missbruk, säger Algot Englund, feriearbetare på Tillitsbyrån.

Hör mer i klippet när feriearbetarna berättar när de arbetar med ungas psykiska hälsa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer