Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör verksamhetschef Jill Mattsson berätta om hur de misstänkta stölderna på trygghetsboendena i Karlstad påverkar personal och de äldre i klippet. Foto: Maria Haglund/SVT

Fler misstänkta stölder på trygghetsboende i Karlstad: ”Oro bland personalen”

Publicerad

Under hösten har det kommit in ytterligare två anmälningar från äldre på trygghetsboenden i Karlstad som blivit av med kontanter i sina hem. Sen sommaren 2021 är det nu totalt nio anmälningar, de senaste gäller trygghetsboendet i Skåre.

– Det blir en otrygghet och oro bland personalen, att man skulle kunna ha bekymmer i sin personalgrupp, säger Jill Mattsson, verksamhetschef för trygghetsboende.

Varje händelse lex Sarah-anmäls av kommunen själv och man försöker utreda vad som hänt. Man har även anmält till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

Många olika besökare

Varje äldre har besök av både kommunens personal och av personal från Samhall som utför städ och tvätt. Enligt en anmälan hade 20 olika personer varit hos hemma den äldre från att pengarna senast sågs fram tills att de försvunnit.

– Svårigheten att utreda beror på att det gått så många dagar, det blir många personer och det är svårt att se någon röd tråd, säger Jill Mattsson.

I ett fall trodde en anhörig att det var den äldre som själv gjort av med pengarna men kommunen tar händelserna på allvar och sätter in värdeskåp och spårbar upplåsning i alla lägenheter.

Hör verksamhetschef Jill Mattsson berätta om hur de misstänkta stölderna påverkar personal och de äldre i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.