”Bra debatt skulle vara kul”

Uppdaterad
Publicerad

Höjd skatt eller uppsägning av personal. Det är priset för att bevara mellanstadieklasserna i Skruvstad och Slottsbron, enligt den politiska kommunledningen i Grums.

– Vi har ju majoriteten så vi får sätta oss ner och fundera om det blir så, säger Gunilla Andersson (S), kommunstyrelsen i Grums och kommunfullmäktiges ordförande.

Nu ska frågan om mellanstadieklasserna i Slottsbron och Skruvstad avgöras i en folkomröstning. Ja eller nej till att flytta eleverna till Jättestenskolan.

Folkomröstningen i Grums

Valdagen är 24 mars och förtidsröstningen startar redan nästa vecka.

– En bra debatt skulle vara kul, säger Susanne Nyberg Sundqvist i föreningen Grums framtid.

– Vare sig man röstar ja eller nej tycker jag att det är bra om folk går och röstar.

Nejsidans argument är framförallt att eleverna får alltför långa skoldagar om de tvingas åka buss till och från Jättestenskolan.

– Det kan nästan bli upp till två timmas restid per dag och det är mycket. Barn måste få tid till att vara barn och till att göra sina läxor. Det kan bli jättesvårt för dem att hinna och orka med, säger Susanne Nyberg Sundqvist.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Folkomröstningen i Grums

Mer i ämnet