Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Daniel Schützer (S) förklara varför beslutet om sjukhusen i Arvika och Torsby skjuts upp. Foto: SVT

Beslutet om förändrad sjukvård i Arvika och Torsby skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet om att förändra verksamheten på sjukhusen i Arvika och Torsby skjuts upp.

Från början var tanken att beslutet om framtiden för akutlinjen i Arvika och den gynekologiska mottagningen samt gynekologiska dagkirurgin i Torsby skulle fattas av hälso- och sjukvårdsnämnden.

Men efter att förslaget mött massiv kritik beslutade regionstyrelsen i dag att det blir fullmäktige som får besluta om besparingarna, något P4 Värmland var först att berätta om.

I videon hör du Daniel Schützer (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, förklara varför det nu sker en förändring i beslutsgången. Fredrik Larsson (M) ger också sin syn på det hela.

Skarp kritik mot besparingsförslaget

Regionens oppositionspolitiker har krävt att beslutet tas i fullmäktige och Socialdemokraterna vill räta ut en rad frågetecken innan de är beredda att fatta beslut i frågan.

Majoriteten i regionen presenterade sitt förslag till förändringar vid sjukhusen i Arvika och Torsby för en dryg vecka sedan vilket sedan dess mött massiva protester på flera håll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.