Foto: SVT

Företagare i Sunne ger pengar till Rally Sweden

Publicerad

Fem företag i Sunne lägger in 200 000 kronor i Rally Sweden nästa år.
– Det är ett stort evenemang och kul att hjälpa till, säger Jörgen Johansson som en av företagarna som engagerat sig.

Kommunstyrelsen i Sunne lägger för nästa års rally ut samma summa som tidigare år, 200 000 kronor. Rally Swedens avtalsförslag gick ut på att de ville ha 400.000 kronor för nästa år, vilket kommunstyrelsen inte fann utrymme för i en budget som måste bantas inför 2017. Då ryckte traktens lokala företagere ut en hjälpande hand och skrapade ihop de 200 000 kronor som behövdes.

– Vi kände att kommunen har ställt upp så mycket för oss företagare här i Sunne så vi tyckte att vi ville ge något tillbaka till kommunen. Det är ju ett stort evenemang så det är kul att hjälpa till, säger Jörgen Johansson på Bråruds Mekaniska som är ett av företagen lagt ut pengar.

Att kommunen inte hade råd att lägga ut hela summan tycker han är förståeligt.

– Sunne kommun har ju alltid lagt 200 000 så jag förstår att de inte hade skattebetalapengar att lägga ut det dubbla.

Stärker vi-känslan

Och responsen har varit god.

– Det är många som tycker att det är bra att vi har gjort detta, berättar Jörgen Johansson.

Också från kommunen är man tacksam över bidraget. Kommunstyrelsens ordförande Gunilla Ingemyr (C) säger i ett pressmeddelande på kommunens hemsida att hon upplever att vi-känslan i Sunne stärkts tack vare att företagen klivit fram på det här sättet.

– Vi behöver mer samarbeten runt utvecklingen av Sunne. Vi kan förmera värdet av det vi gör genom samverkan, säger Gunilla Ingemyr (C).

Lämnar stafettpinnen vidare

Jörgen Johansson är själv intresserad av rally och kommer att följa rallyt på nära håll.

– Jag kommer från Colins Crest, så jag är där i hemtrakterna och kollar varje år. Jag tycker det vore synd om rallyt skulle försvinna från Värmland, det måste ju vara länets största evenemang.

Han hoppas att initiativet med att lokala företagare kan bidra till rallyts fortlevnad kommer fortsätta även nästa år.

– Vi tänkte att om vi är fem som gör detta i år, så kanske fem nya företag kan hjälpa till kommande år för då lär det ju bli samma ekonomiska problem igen. Vi ser det som en stafettpinne som vi lämnar vidare.             

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svenska rallyt Värmland 2016

Mer i ämnet