Foto: Thony Liljemark

Försäljningen av 96-åriga Ainas hus stoppas

Publicerad

96-åriga Aina Nilssons hus såldes i början av oktober av Kronofogden på exekutiv auktion. Nu stoppas försäljningen tillfälligt.

I morgon skulle fastigheten i Norra Råda ha överlåtits till den nya ägaren men hovrätten meddelar i dag inhibition i ärendet. Det vill säga ärendet skjuts upp i väntan på ett slutgiltigt beslut.

– Det här var bra. Det är första steget i rätt riktning i den här historien, säger Gunnar Nilsson, Ainas son.

96-åriga Aina Nilsson överklagade försäljningen till tingsrätten, där den avslogs. Hon överklagade då till hovrätten som idag medddelar att försäljningen inte ska genomföras förrän de hunnit behandla ärendet.

– Det här är ett steg i rätt riktning och visar att hovrätten menar att det finns skäl att granska kronofogdens försäljning av Ainas hus, säger Björn Henrikson, juridiskt ombud för Aina Nilsson.

– Nu hoppas jag bara att hovrätten kommer att bevilja prövningstilsstånd och svar om det blir så lär vi få i dagarna, avslutar Björn Henrikson.

Bakgrunden till försäljningen är att Aina Nilsson fått en skatteskuld på 82.000 kronor. En reavinstbeskattning hon fått efter en försäljning av en lägenhet hon köpt åt sin son.

Det är nu upp till hovrätten att avgöra om de ska medge prövningstillstånd i ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kronofogden sålde Ainas hus

Mer i ämnet