Aina Nilsson och sonen Gunnar Foto: Thony Liljemark

Ainas överklagan avslås

Uppdaterad
Publicerad

96-åriga Ainas hus såldes av Kronofogden. Aina överklagade det beslutet men nu meddelar tingsrätten att överklagandet avslås.

Den åttonde oktober såldes 96-åriga Aina Nilssons hus i en exekutiv auktion. Bakgrunden till försäljningen var en skatteskuld på 82 000 kronor som hon drog på sig efter att hon sålt en lägenhet som hon köpt till sig och sin son.

Innan auktionen lyckades Aina få lån av Fryksdalens Sparbank i Sunne men Kronofogden genomförde försäljningen ändå och huset såldes för 200 000 kronor.

Kronofogden sålde Ainas hus

Aina Nilsson överklagade då försäljningen till tingsrätten, men Värmlands tingsrätt avslår nu överklagandet. Beslutet kan överklagas till hovrätten.

Kan hamna i HD

– Om Aina Nilsson vill så kommer jag att hjälpa henne med en överklagan av Värmlands tingsrätts beslut.

Vi kommer då att begära prövningstillstånd hos hovrätten. Ytterst kan det till och med bli Högsta domstolen som avgör ärendet, säger Björn Henrikson, juridiskt ombud för Aina Nilsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kronofogden sålde Ainas hus

Mer i ämnet