Hamnkapten Björn Johansson kunde göra en första inspektion inne i den bärgade restaurang Båten i Karlstad under fredageftermiddagen. Foto: Björn Johansson

Första bilderna inifrån Båten

Uppdaterad
Publicerad

Idag kunde Karlstads hamnkapten inspektera förödelsen inne i den nu – till slut – bärgade restaurang Båten, på dagen två månader efter att försöken att bärga det kapsejsade fartyget inleddes.

– Båten är full av bråte, säger Björn Johansson, hamnkapten i Karlstad, efter en rundtur i den nybärgade båten under fredagseftermiddagen.

– När man ser vilken förödelse det är och hur mycket bråte det finns i båten, har man svårt att förstå hur det var när dykarna var nere i februari och allt flöt omkring och det var mörkt därnere. Jag har verkligen fått ett annat perspektiv på det arbete dykarna och bärgarna utfört, säger Björn Johansson.

Hamnkaptenen Björn Johansson har tagit de första bilderna inne i den bärgade restaurang Båten. Foto: SVT

Idag har dykare varit nere för att söka en förklaring till det stora vatteninflödet in i båten. Det har krävts att 450 liter i sekunden pumpats ut ur båten för att motverka inflödet.

Se bilderna inifrån Båten i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Restaurang Båten

Mer i ämnet