Gruppschefen för polisen i Arvika, Carola Olsson, om hur helgen varit i Arvika efter att trafiken släppts på igen i stora delar av centrum, nattetid. Foto: SVT

Så var första helgen utan trafikförbudet i Arvika centrum

Uppdaterad
Publicerad

Helgen som gick var den första på länge som trafiken i centrum åter var tillåten. Samtidigt hade polisen fullt upp med bland annat den stora branden i Glava.

– Lördagen var det ganska många bilar ute och den stora mordbranden i Glava tog väldigt mycket resurser, så vi hade inga patruller att skicka ut och det ställer ju till det för allmänheten som tvingas lyssna på det här, säger Carola Olsson, gruppchef på polisen i Arvika.

Nu får polisen i Arvika mer att göra nattetid, när man efter länsstyrelsens beslut måste upphäva förbudet mot trafik nattetid i större delen av centrala Arvika och återgå till att bara kunna förbjuda trafik i de mest centrala delarna mellan 23:00 och 04:00.

– Jag tror att vi kommer att märka skillnad. Nu är ju våren här också och man vill ut och åka. Det finns ju inte så mycket annat att göra när allt är stängt. Vi får försöka jobba så gott vi kan så att allmänheten får lugn och ro, säger Carola Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.