Första spadtaget för nya sporthallen i Storfors

Uppdaterad
Publicerad

Idag togs det första spadtaget för ett nytt sport- och aktivitetscenter i Storfors. Den nya hallen ska erbjudas nya sportalternativ och planeras att stå färdig i juni nästa år.

– Det betyder ju att det finns en framtidstro för Storfors. Invånarna och alla som är med och bygger hallen visar att det finns en framtidstro. Storfors kan bara bli bättre, säger Hans Jildesten (S) kommunalråd för Storfors kommun.

Genom en passage ska den nya hallen kopplas ihop med den gamla.

Aktivitetscentret ska samla nya sporter och gamla sporter på ett och samma ställe för att möjliggöra ett större gemenskap och uppmuntran till att prova på nya sporter.

I klippet berättar Hans Jildesten om sporterna som kommer erbjudas i det nya aktivitetscentret.

Såg behovet av fler aktiviteter

Storfors Idrottsallians, som består av sju olika sportföreningar, såg behovet för fler sportaktiviteter och rörelsemöjligheter för ungdomar i kommunen och tog därför initiativet till det nya centret.

– Speciellt ungdomar behöver röra lite mer på sig. Så vi ville ha ett centrum för idrott och rörelse i orten här. Nuvarande sporthall räcker inte till, säger Bengt Enghag, kassör för Storfors Idrottsallians.

Förutom att ha tagit initiativet ansvarar alliansen även för ekonomin och har sökt stöd på olika håll. De har bland annat fått ett lånelöfte beviljat på runt 20 miljoner kronor, vilket Storfors kommun går i borgen för. Kommunen bidrar även med med marklov, bygglov och en del av kostnaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.