Hör polisens presstalesperson om det senaste gällande det misstänkta mordet i Årjäng Foto: Rino Rotevatn/SVT

Saknade 43-åringen: Ännu en person misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen lämnar nu nya uppgifter i arbetet med det misstänkta mordet av en 43-årig man i Årjäng. Ytterligare en person misstänks nu för människorov.

Den 20 maj inleddes en förundersökning om misstänkt människorov efter att en 43-årig man försvunnit. Mannen är bosatt på en ort i Dalsland men har kopplingar till Årjäng och det var också där som hans bil hittades övergiven under förra veckan.

På söndagen omrubricerades ärendet till mord.

Intressanta föremål har beslagtagits

Enligt utredningsledare Ola Gripö har det under den gångna veckan verkställts flera husrannsakningar där polisen har beslagtagit gods/föremål som är av intresse för utredningen.

I Årjäng med omnejd har polisen identifierat intressanta platser och områden där sök med hjälp av hundpatruller och räddningstjänst har genomförts.

Ännu en frihetsberövad

En kvinna och en man är sedan tidigare skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, för människorov. De sitter häktade för stöld i ett annat ärende.

Igår, torsdag, frihetsberövades ytterligare en person misstänkt för inblandning i den inbrottsstöld där det redan sitter två häktade. Även denna person har delgivits misstanke om människorov och hörts om det.

Sökarbetet efter ledtrådar kopplade till försvinnandet kommer att fortsätta i trakterna kring Årjäng även nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.