Skridskoåkaren ska ha gett sig ut för att åka på Östra Silen i Årjängs kommun och sedan dess inte återvänt. Foto: SVT

Försvunne skridskoåkaren i Årjäng hittad död

Uppdaterad
Publicerad

Det var under söndagseftermiddagen som mannen hittades av dykare under isen i anslutning till den aktuella vaken. Identiteten är fastställd och anhöriga har underrättats.

Mannen som försvann under fredagseftermiddagen var i 80-årsåldern och hade gett sig ut på en skridskotur på sjön Östra Silen, söder om Årjäng.

Med hjälp av drönare fann räddningstjänsten en vak och enligt polis var mannen norsk medborgare. Mannens tillhörigheter hittades även vid vaken.

Efter två timmars sökande avslutade räddningstjänsten sitt arbete och lämnade över till polisen, som under helgen kopplade in sjöpolisen från Stockholm. Vid lunchtid under söndagen var sjöpolisen framme vid platsen och vid 17-tiden hittades mannen av dykare under isen, i anslutning till den aktuella vaken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.