Ombudsmannen i Byggnads Anders Johansson (S) blir nytt kommunalråd på heltid i Kils kommun. Foto: SVT

Fortsatt styre S+C i Kil

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna och Centern i Kil har kommit överens om att ta ett gemensamt ledningsansvar i kommunen. Ombudsmannen på Byggnads Anders Johansson (S) blir kommunalråd på heltid och Georg Forsberg (C) kommunalråd på halvtid.

Socialdemokraterna och Centern får majoritet i kommunfullmäktige med 22 av 41 mandat.

– Det känns bra att meddela att S och C fortsätter styra Kil och att vi vill fortsatta utveckla det samarbete vi haft de senaste åtta åren, säger Anders Johansson (S), som blir ordförande i kommunstyrelsen, i ett uttalande.

Partierna ska nu bestämma hur utvecklingen ska se ut under de kommande fyra åren. Arbetet ska resultera i övergripande mål för kommunens verksamheter.

– Utvecklingen i Kil har varit positiv och det känns därför rätt att fortsätta det lyckosamma samarbetet, säger Georg Forsberg (C), som blir kommunstyrelsens vice ordförande, i ett pressmeddelande.

– Vi är mitt uppe i det arbetet och kommer att kunna redovisa resultatet i december när kommunfullmäktige ska besluta om de övergripande målen, säger Anders Johansson (S).

– Vi har en gemensam överenskommelse att utveckla landsbygden, öka kvalitén i skolan och äldreomsorgen, där vi planerar för ett nytt särskilt boende, och fortsätta näringslivsutvecklingen, förklarar Georg Forsberg (C).

Anders, som nu tar över stafettpinnen från avgående kommunalrådet Mikael Johansson, är i grund och botten vägarbetare med ett brinnande fackligt intresse. Anders har de senaste åren arbetet som ombudsman hos Byggnads. Han har varit politiskt aktiv sedan 2006. Tolv år senare blir han alltså kommunalråd i Kils kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.