Visa alla (4)
Visa alla (4)

Tillståndet allvarligt för skadade

Uppdaterad
Publicerad

En mamma, en pappa och ett barn omkom i den svåra krocken på E18 i Karlstad under fredagsmorgonen. De två barn som vårdas på sjukhus uppges vara svårt skadade.

Det var vid tio-tiden på fredagen, när personbilen skulle göra en omkörning på E18 i Karlstad i höjd med Sörmon, som bilen frontalkrockade med en betonglastbil. Sex personer var inblandade i olyckan. Fem av dem, en familj med två föräldrar och tre barn, färdades i personbilen och en person i lastbilen. Samtliga i bilen klämdes fast efter olyckan.

Vid 13-tiden meddelade Centralsjukhuset i Karlstad att två personer, pappan och ett av barnen som färdats i bilen, hade avlidit redan vid ankomsten till sjukhuset. Vid 16-tiden kom en ny kommuniké som meddelade att ytterligare en person dött av sina skador. Enligt polisen ska det vara mamman.

Livshotande skador för ett barn

Två av barnen som färdades i bilen är vid liv och vårdas just nu för allvarliga skador. En av dem ska ha livshotande skador och har därför förts i ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala för specialistvård. Det andra barnet är kvar på Centralsjukhuset i Karlstad och vårdas på intensivvårdsavdelning för svåra skador.

Lastbilschauffören som körde betonglastbilen ska ha chockats vid olyckan, men klarat sig utan allvarligare kroppsskador.

”Det small och lastbilen åkte i diket”

Värmlandsnytt träffade en person som var på väg till jobbet när han blev ögonvittne till olyckan. Han var en av de första som såg händelseförloppet.

– Vi såg när personbilen körde om lastbilen. Så small det och lastbilen åkte ner i diket, berättar han. Jag gick ur bilen och larmade 112 direkt. Ambulansen var fort på plats.

Räddningsledare Jan Thor berättar att det var en mycket svår olycka.

– Det är ett komplicerat räddningsarbete eftersom bilen var så demolderad och det var svårt att få loss de i bilen som satt fast.

Tillståndet allvarligt för skadade

Bärgningsarbetet tog tid. Under drygt fyra timmar rådde det totalstopp i trafiken i båda riktningarna och trafiken leddes om. Under tiden bildades långa köer på E18 men strax innan klockan två flöt trafiken på som vanligt igen.

Familjen i personbilen ska enligt TT vara hemmahörande i Stockholmstrakten.

Enligt de senaste uppgifterna på lördagen, är tillståndet allvarligt men stablit för det barn som vårdas på intensivvårdsavdelningen på Centralsjukhuset i Karlstad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Olycksdrabbad vägsträcka på E18

Mer i ämnet