Fyra män och en kvinna döms efter stor narkotikahärva

Uppdaterad
Publicerad

Tre män döms till fängelse av Värmlands tingsrätt efter att en stor narkotikahärva nystats upp.

Samtidigt döms en man och en kvinna för grovt penningtvättbrott.

Samtliga fem åtalade, skrivna i Kristinehamn, dömdes på fredagen efter en omfattande utredning. Den inleddes redan den 15 mars 2022 och innehöll både hemlig telefonavlyssning och kameraövervakning av den 26-årige man som av tingsrätten pekas ut som ledare.

Den 28 april stoppades 26-åringen samt två av de medåtalade vid en poliskontroll i Brattfors. Kort därefter hittades en väska innehållande två kilo cannabis på en plats där bilen som männen färdats i tidigare hade stannat.

Därefter följde husrannsakningar, som ledde till fynd av både narkotika och stora summor kontanter, och till slut kunde alltså fem personer åtalas för ett stort antal brott.

Domarna

En 26-årig man döms till fängelse i 2,5 år för bland annat grovt narkotikabrott, efter att hanterat, transporterat, förvarat och till viss del överlåtit minst tre kilo cannabis.

Grovt narkotikabrott döms även en 22-årig man för och får ett fängelsestraff på 1,5 år.

En 25-årig man döms till fängelse i 1 år och 9 månader för bland annat narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott.

En 48-årig kvinna och en 29-årig man döms även för grovt penningtvättsbrott. Kvinnan får villkorlig dom och dagsböter på totalt 5 000 kronor, mannen döms till skyddstillsyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.