Fyra SM-guld i polesport till Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Utav sex tävlande polesportare från klubbar i Karlstad tog fyra guld när SM i polesport avgjordes i Uppsala i helgen.

– Ja, vi var ju fyra stycken totalt från Karlstad som tog guld i olika kategorier. Det var väldigt roligt, säger Emma Ring som tog guld i damernas elitklass.

28-åriga Emma Ring tog en tung trofé när SM i polesport avgjordes i helgen genom att vinna Elite senior women-klassen. Men Emma Ring, som bara ägnat sig åt sporten under fyra års tid, var inte alls förberedd på segern.

– Det kändes väldigt bra! Men jag blev väldigt chockad eftersom jag inte trodde jag skulle vinna, säger hon.

Vad var det som avgjorde då?

– Jag tror att mitt nummer var väldigt rent och det gick bra i den tekniska delen. Jag satte många av de obligatoriska tricken. Så jag tror det var helheten i numret och renheten som avgjorde.

VM i Kanada i höst

Segern i elitklassen innebär att Emma Ring är klar för de riktigt stora sammanhangen. SM-tecknet innebär en biljett till VM som hålls i Kanada i oktober. En tävling som Emma Ring ser fram emot även om hon har svårt att sia om vilka chanser hon har där.

– Det vet jag inte. Det är ju väldigt tuff konkurrens ute i världen. Det blir nog mest en tävling för egen erfarenhet, säger den nyblivna svenska mästare.

Ytterligare tre guld

Ytterligare tre guld togs hem av Karlstadsatleter under Pole sport-SM i Uppsala. Sofia Navas vann i Artistic semiprofessional, Hanna Häger segrade i Senior professional och Majali Iderström Pankinaho tog hem guldet i Amatör junior-klassen. Men det var bara Emma Ring av de tävlande från Karlstad som kvalade in till VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.