Se bilderna från Färjestad BK:s träning där man finslipar detaljerna inför SHL-säsongen, där man snart väntas kunna fylla läktarna igen. Foto: SVT

Färjestad BK: ”Gåshud att få spela inför publik igen”

Uppdaterad
Publicerad

SHL startar imorgon lördag med restriktioner och begränsad publik. Efter att regeringen meddelat att publikrestriktionerna hävs 29 september flyttas nu Färjestads hemmapremiär och två matcher, tills efter att mer publik tillåts.

– Det är lite gåshud att få spela inför publik igen, säger FBK:s vd Stefan Larsson.

När coronarestriktionerna lyfts 29 september innebär det att man kan gå på sportevenemang, bio, teater och konserter utan att tänka på att hålla avstånd igen. Ett viktigt besked, inte minst för huvudpersonerna i Färjestad BK, vars säsong nu inleds.

– Det betyder oerhört mycket för spelarna på planen, säger Stefan Larsson, vd för Färjestad BK.

Senare hemmapremiär – matcher flyttas

Färjestads hemmapremiär kommer bli lördagen den 2 oktober, då laget möter Leksands IF. Två matcher som skulle spelats fram till den 29 september kommer flyttas. Matchen Färjestad-Luleå, som skulle ha spelats den 16 september, flyttas till november. Hemmamötet mot Djurgården som skulle ha spelats den 25 september flyttas till 12 oktober. Anledningen är att klubben vill att alla som köpt serie/säsongskort ska få se hockey från vald plats och att man vill ha matchspel i välfylld arena.

”Enorm skillnad”

Tränaren Johan Pennerborn längtar efter publiken. Han konstaterar att det är en enorm skillnad att spela med eller utan publik.

– Har man spelat utan publik en hel säsong, är till och med några enstaka tappra själar på läktaren ett lyft. Det är enorm skillnad att spela med eller utan publik, så jag ser verkligen fram emot fullsatta läktare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.