Färjestad var det självklara valet när tidigare Mikael Wikstrand valde att flytta hem till SHL, förklarar det tidigare KHL-proffset i klippet. Foto: SVT

Nu startar jakten på SM-guld – då är Färjestad storfavorit

Uppdaterad
Publicerad

SHL-säsongen är igång. För Färjestads del kommer det med stora förväntningar och den anrika Karlstadklubben tippas av många stå som segrare – mycket tack vare att flera viktiga förstärkningar i laget i form av hemvändare.

– Vi vill vinna guldet och stå på torget inför våra fans, säger Mikael Wikstrand, en av flera som nu gör comeback i FBK-tröjan.

Det har inte blivit något SM-guld för Färjestad sedan 2011. För att försöka råda bot på det har FBK gjort en rejäl satsning och bland annat värvat flera hemvändare.

– Tanken att flytta hem har funnits hos mig ett tag och nu kände jag att läget var rätt, säger Jakob de la Rose som återvänder till Sverige efter sju säsonger i NHL.

”Självklart att välja Färjestad”

Och han är inte ensam att komma tillbaka från att ha spelat utomlands. Marcus Nilsson, Mikael Wikstrand, Linus Johansson och Joakim Nygård är alla tillbaka i Färjestadströjan.

Mikael Wikstrand är tillbaka efter två år i KHL, och det som lagkapten. Den 27-årige backen spelade i Färjestad mellan 2015 och 2019, men har de två senaste säsongerna tillhört Ak Bars Kazan. Nu har han kontrakt med Färjestad till 2024.

– Det var självklart att välja Färjestad när jag ska spela i Sverige igen, säger Mikael Wikstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.